Project Description

Wat gebeurt er als de beste en meest succesvolle regisseur uit de Nederlandse filmgeschiedenis het meest innovatieve filmproject ter wereld opzet? En wat als hij jouw hulp daarbij inroept? Als jij zijn scriptschrijver, editor, cameraman, componist of acteur maar vooral zijn inspirator kan worden? Zou je die kans grijpen?

In Entertainment Experience kregen talentvolle alleskunners of mensen die gespecialiseerd zijn in één of meer facetten van film kunnen maken – acteren, monteren, componeren, schrijven of zelfs zingen – de kans van hun leven. De kans om samen te werken met Paul Verhoeven. De regisseur van internationale kaskrakers als Basic Instinct en Robocop en bovendien de maker van films als Soldaat van Oranje, Turks Fruit en Zwartboek bouwt aan wéér een nieuwe landmark in de Nederlandse en internationale filmgeschiedenis; de eerste User Generated Movie: ‘De Nieuwe Verhoeven’!

Met Ziggo als partner werd dit ambitieuze concept opgetuigd, wat leidde tot een project, waar 35.000 deelnemers aan meededen. Een dagelijks programma op Veronica. Vijf castings door het land, tientallen masterclasses en een tweetal grote premières o.a. in Pathé Tuschinski. En een film ‘Steekspel’ (‘Tricked’ in het Engels) die o.a. op de filmfestivals van Rome, Toronto en Tribecca New York heeft gedraaid.

Dit project won in 2013 the International Digital Emmy Award in Cannes. Met Dokky als een van de credited producers. Later werd EE gelicenseerd en verkocht aan HLJTV in China en The Arab Format Lab in de Verenigde Arabische Emiraten.